موسسه مطالعه و خلاقیت اندیشه کیان کاشانی شهرکرد

چهار روش موثر برای ساختن بچه های دانشمند

1391/8/1 1:02
نویسنده : مهدی آزاد
494 بازدید
اشتراک گذاری

 

 

حواس پنج‌گانه‌ را امتحان کنید

ما، معمولا بیش‌تر از یکی از حواس پنج‌گانه‌مان را به کار می‌گیریم تا محیط پیرامون‌مان را درک کنیم. با این حال، به کار انداختن عمیق دو یا سه حس از این حواس، در کودکان، مثل گوش دادن به موسیقی، وقتی مشغول گِل‌بازی یا خمیربازی هستند، در بهبود عملکرد مغزی‌شان نقش مهمی دارد. برای این کار، بازی‌های متعددی وجود دارد. مثلا می‌توانید چشم‌شان را ببندید و از آن‌ها بخواهید چیزهایی را که دور و برشان هست، با استفاده حس بویایی- مثل بو کردن انواع میوه‌ها یا لامسه- مثلا دست زدن به سکه- شناسایی کنند.

با هم قدم بزنید
شاید به نظر شما، پیاده‌روی، ورزش ساده‌ای باشد که بر سلامت جسمی تاثیر می‌گذارد، اما محققان دانشگاه کلمبیا در آمریکا، اعلام کرده‌اند که پیاده‌روی باعث رشد سلول‌های مغزی جدید می‌شود. به‌خصوص بچه‌ها را به انجام دو کار هم‌زمان، یعنی ورزش و دیدن محیط اطراف‌شان، مشغول می‌کند. برای این‌که نتیجه بهتری بگیرید، هر بار، یک مسیر جدید را برای قدم زدن با بچه‌ها انتخاب کنید و در طول راه، از شعر خواندن، جمع کردن برگ، نگاه کردن به دور و بر و حرف زدن درباره چیزهایی که می‌بینید، غافل نشوید.

از روش‌های تازه استفاده کنید
وقتی از بچه‌ها می‌خواهید یا به آن‌ها یاد می‌دهید که خلاف شیوه‌های معمول‌شان، عمل یا جور دیگری فکر کنند، در واقع، در حال تمرین دادن ذهن آن‌ها هستید. مثلا از کودک بخواهید با چشم‌های بسته، لباس بپوشد یا با دست مخالفش، مسواک بزند. حتی می‌توانید این تمرین را به‌صورت گروهی، وقتی در جایی، میهمان هستید یا میهمان دارید، انجام دهید. مثلا همه بچه‌ها را دور هم جمع، یک کلمه را برای هر کدام از بچه‌ها انتخاب کنید و از آن‌ها بخواهید که در دو، سه جمله کوتاه، کلمه مورد نظر شما را برای بقیه توضیح دهند.

در کنار هم یاد بگیرید
یادگیری مهارت‌های تازه، باعث تقویت شبکه‌های عصبی و حتی ایجاد شبکه‌های جدید می‌شود. برای این‌که قدرت ذهنی کودک‌تان را افزایش دهید، می‌توانید یک برنامه آموزشی خانوادگی تدارک ببینید. تمرین کردن به‌صورت گروهی و یاد گرفتن مهارت‌هایی مثل آشپزی، یک زبان جدید، موسیقی و...، کارآیی ذهن فرزند شما را چندین برابر می‌کند.

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (0)